Πιστοποίηση Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) εισάγει στην αγορά εργασίας μία νέα ειδικότητα, με πολλές απαιτήσεις και εξειδικευμένα προσόντα. Ο επιχειρηματικός σχεδιασμός και η υλοποίηση των στρατηγικών οφείλει να εστιάζεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. O Data Protection Officer είναι ο βασικός σύμβουλος σε αυτή την στρατηγική κατεύθυνση.

Που Απευθύνεται

• Στελέχη επιχειρήσεων που αναμένεται να αναλάβουν τη θέση του Υπευθύνου Προστασίας δεδομένων, σύμφωνα με τους όρους του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (GDPR)
• Δικηγόροι
• Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
• Στελέχη IT
• Απόφοιτοι Νομικών Σχολών & Σχολών Θετικών Επιστημών

Στόχος Σεμιναρίου

Η επιμόρφωση, εξειδίκευση και πιστοποίηση των στελεχών που θα αναλάβουν το ρόλο του Data Protection Officer σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού.

Διάρκεια Σεμιναρίου

Η διάρκεια του σεμιναρίου εξειδίκευσης είναι 40 ώρες, καλύπτοντας τις απαιτήσεις της θέσης σε επίπεδο νομικό, τεχνικό και οργανωτικό.

Διαδικασία Πιστοποίησης

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων διαπιστευμένος φορέας από το ΕΣΥΔ κατά το πρότυπο EN ISO/IEC 17024, αριθμός πιστοποιητικού 1080, αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Εμπειρογνώμονας του Σχήματος με τίτλο "Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων" είναι ο Γρηγόρης Λαζαράκος, Δικηγόρος, Πρώην Αν. Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εγγυάται την καταλληλότητα και πληρότητα του περιεχομένου των εξετάσεων.

Το πιστοποιητικό παρέχεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς και σημαντικών Επιχειρηματικών Φορέων.

Επίσης δίνεται η ευκαιρία δωρεάν επαναληπτικού μαθήματος μέσω της πλατφόρμας για την επίλυση αποριών πριν τις εξετάσεις.

 

 

Σας ενδιαφέρει το σεμινάριο;

 
   
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
captcha
Λάθος κωδικός!
 

Είστε ήδη εγγεγραμμένος;

 

Επισκεφτείτε το μάθημα

 

Μπορείτε να δείτε πως δουλεύει η πλατφόρμα από εδώ.

 

Διαθέσιμα σεμινάρια