Εμπειροτεχνίτες Μηχανών - Αμαξωμάτων & Βαφέων Αυτοκίνητων

Θεσμικό πλαίσιο – προϋποθέσεις

Σύμφωνα με το εδάφιο (β) του άρθρου 1 της υπ. αριθ. Οικ.902/24/8-01-2004 (ΦΕΚ 66/Β) και κατά τροποποίηση του άρθρου 10 του Ν.1575/85 (ΦΕΚ 207 Α) ορίζεται ότι όλοι οι εμπειροτέχνες που δεν έχουν τίτλο σπουδών είτε αυτοί είναι απασχολούμενοι τεχνίτες είτε εκμεταλλεύονται είτε συνεκμεταλλεύονται συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων μπορούν να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος άνευ εξετάσεων, εφόσον:

Έχουν ελάχιστη προϋπηρεσία σε όμοια εργασία τουλάχιστον (8) οκτώ ετών, η οποία να έχει διανυθεί την τελευταία δεκαπενταετία μέχρι την ημέρα υποβολής των δικαιολογητικών τους για την άδεια και να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο τουλάχιστον 100 ωρών σε αναγνωρισμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης πιστοποιημένο στο Θεματικό Πεδίο: Επαγγέλματα Τεχνικά και Μεταφορών .

Επίσης σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 19197/1483/25-08-97 ( Β 743) Απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών οι φανοποιοί – βαφείς που θέλουν να αναβαθμίσουν την άδειά τους πρέπει να παρακολουθήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής διαχείρισης Φανοποιού & Βαφέα.

Που απευθύνεται

Άδειες άσκησης επαγγέλματος:

‣ Μηχανοτεχνίτη
‣ Ηλεκτροτεχνίτη
‣ Φανοποιού
‣ Βαφέα

 

Σας ενδιαφέρει το σεμινάριο;

 
   
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
captcha
Λάθος κωδικός!
 

Είστε ήδη εγγεγραμμένος;

 

Επισκεφτείτε το μάθημα

 

Μπορείτε να δείτε πως δουλεύει η πλατφόρμα από εδώ.

 

Διαθέσιμα σεμινάρια